Popular posts

pemakanan di bulan ramadhan

Corak Pemakanan Di Bulan Ramadhan

Ramai yang tertanya-tanya, bagaimanakah corak pemakanan di bulan Ramadhan yang baik untuk badan? Rahsia kepada jawapan ini terletak kepada “keperluan tubuh badan”. Ketika bersahur, kita memerlukan...
makanan

7 Makanan Bina Otot Tanpa Workout

Kebiasaannya kalau sebut pasal bina otot atau bina badan je… mesti kite terbayangkan kalau nak besarkan otot mesti kena wat senaman kat gym ngan...
cutting

Keliru Untuk Cutting Atau Bulking Dahulu?

Yang mana satu dulu anda kena buat, cutting ataupun bulking? Orang yang baru mula berlatih di gym biasanya menanyakan soalan sebegini, dengan harapan mereka...
Cara Nak Tambah Berat Badan

3 Cara Nak Tambah Berat Badan Jadi Sado

Saya terima banyak feedback berkaitan cara nak tambah berat badan jadi sado. Sebenarnya nak tambah berat badan ini kadangkala di salah anggap dengan hanya...
hiit

20 Minit Latihan HIIT Untuk Lengan Anda

Apabila anda membuat senaman untuk lengan anda dengan menggunakan kaedah high-intensity interval atau lebih dikenali sebagai HIIT. Anda akan mendapat 2 manfaat secara serentak dengan...

10 Kesilapan Ketika Bersenam

Kali ini, Abang Sado nak kongsikan sikit kesilapan yang biasa orang lakukan semasa bersenam di gym... Cuba anda teliti kesilapan-kesilapan berikut... 1) Terlalu Gopoh Sela dan Tempoh...

Workout Di Rumah Yang Superb Dan Mudah

Artikel kali ini Abang Sado nak sentuh sedikit berkaitan cara workout di rumah tanpa perlu ke gym. Ini adalah cara yang paling mudah dan...

Kenali Jenis Tubuh Badan

Kebiasaannya kita hanya mengetahui jenis bentuk tubuh dari segi kurus atau gemuk dan juga kadangkala kita kaitkan dengan bentuk buah-buahan. Sebenarnya terdapat beberapa jenis bentuk...

Shoulder Press Exercise Tips

Kali ini jom kita lihat tips bagaimana untuk membentuk otot di bahagian bahu pula okay!. Senaman shoulder press ini dilakukan dengan memberi fokus kepada otot...

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...

Cara Bina Otot Badan

Anda masih tercari cara bina otot badan dengan berkesan? Mesti anda selalu tertanya-tanya ada tak cara bina otot badan yang betul-betul berkesan. Jika anda SERIUS nak...

7 Makanan Bina Otot Tanpa Workout

Kebiasaannya kalau sebut pasal bina otot atau bina badan je… mesti kite terbayangkan kalau nak besarkan otot mesti kena wat senaman kat gym ngan...

8 Cara Bina Badan di Rumah

Ramai yang ingin memiliki bentuk badan Abang Sado tapi tak mampu untuk mendaftar ke gym atau malas dan tiada masa untuk ke gym. Kita...

Latest articles

kolestrol

10 Fakta Kolestrol Yang Bermanfaat Untuk Diri Anda

Anda tahu tak berapa kandungan kolestrol dalam diri anda? Tahukah anda pelbagai komplikasi kesihatan yang boleh melanda diri anda apabila kolestrol ‘jahat’ terlalu banyak dalam...
batik

Rahsia Kempiskan Perut Dengan Kain Batik

Pakai baju dan nampak perut buncit, perut tersembul, berlipat, banyak ‘tyre spare’?! Kesannya, banyak kena habiskan duit beli baju baru bersaiz plus plus, sedih...
tae bo

Turunkan Berat Badan Dengan Teknik Tae Bo

Teknik Tae Bo diperkenalkan oleh Billy Blanks, juara karate dunia dan pemegang tali pinggang hitam, Tae Bo menjadi popular di Hollywood pada tahun 1980-an....

Must read

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.