Popular posts

cutting

Keliru Untuk Cutting Atau Bulking Dahulu?

Yang mana satu dulu anda kena buat, cutting ataupun bulking? Orang yang baru mula berlatih di gym biasanya menanyakan soalan sebegini, dengan harapan mereka...
lemak

4 Makanan Yang Berkesan Dalam Membantu Menghilangkan Lemak

Bila berkata mengenai lemak, kita tak dapat lari dengan masalah terlebih lemak terutama di bahagian perut yang menyebabkan buncit. Ramai lelaki terutamanya yang dah berkahwin...
latihan membentuk otot lengan di rumah

Latihan Membentuk Otot Lengan Di Rumah

Sekiranya anda sibuk dan tak sempat ke gym untuk workout, anda juga boleh membuat latihan membentuk otot lengan di rumah. Sekiranya anda ingin membina otot...

Makanan berprotein tinggi bagus sebagai makanan untuk bina otot

Makanan berprotein tinggi penting untuk mereka yang masih tercari-cara makanan untuk bina otot yang sihat dan kekal lama. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel...
bina otot perut

3 Perkara Perlu Dielak Dalam Bina Otot Perut

Ramai orang cakap, kalau nak bina otot perut six pack hanya dengan melakukan seat up beratus hingga beribu kali dalam sehari dan ada yang...

10 Fakta Kolestrol Yang Bermanfaat Untuk Diri Anda

Anda tahu tak berapa kandungan kolestrol dalam diri anda? Tahukah anda pelbagai komplikasi kesihatan yang boleh melanda diri anda apabila kolestrol ‘jahat’ terlalu banyak dalam...

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.

Turunkan Berat Badan Dengan Teknik Tae Bo

Teknik Tae Bo diperkenalkan oleh Billy Blanks, juara karate dunia dan pemegang tali pinggang hitam, Tae Bo menjadi popular di Hollywood pada tahun 1980-an....

Keliru Untuk Cutting Atau Bulking Dahulu?

Yang mana satu dulu anda kena buat, cutting ataupun bulking? Orang yang baru mula berlatih di gym biasanya menanyakan soalan sebegini, dengan harapan mereka...

Makanan berprotein tinggi bagus sebagai makanan untuk bina otot

Makanan berprotein tinggi penting untuk mereka yang masih tercari-cara makanan untuk bina otot yang sihat dan kekal lama. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel...

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...

Bina Otot Lengan dengan Pumping/Push Up

Pernah tak setelah anda melakukan latihan bina otot lengan, lengan anda menjadi lebih berotot pada hari itu dan keesokan harinya kembali normal? Anda boleh dapatkan...

Latest articles

lemak

4 Makanan Yang Berkesan Dalam Membantu Menghilangkan Lemak

Bila berkata mengenai lemak, kita tak dapat lari dengan masalah terlebih lemak terutama di bahagian perut yang menyebabkan buncit. Ramai lelaki terutamanya yang dah berkahwin...
shoulder press

Shoulder Press Exercise Tips

Kali ini jom kita lihat tips bagaimana untuk membentuk otot di bahagian bahu pula okay!. Senaman shoulder press ini dilakukan dengan memberi fokus kepada otot...
push up

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...

Must read

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.