push up

Variasi Push Up

Popular posts

metabolisma

Metabolisma, faktor utama bakar lemak?

Abang Sado pasti ramai yang masih keliru dan tidak faham akan hal ini. Sebab itulah kita mudah terpedaya dengan 'janji manis' yang ditawarkan oleh...
hiit

20 Minit Latihan HIIT Untuk Lengan Anda

Apabila anda membuat senaman untuk lengan anda dengan menggunakan kaedah high-intensity interval atau lebih dikenali sebagai HIIT. Anda akan mendapat 2 manfaat secara serentak dengan...
Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

3 Jenis Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

Saksikan bagaimana kita boleh lakukan senaman untuk otot di bahagian kaki oleh pakar kecergasan Hakim Ismail. So bolehlah weekend ni kita buat waktu petang-petang
shoulder press

Shoulder Press Exercise Tips

Kali ini jom kita lihat tips bagaimana untuk membentuk otot di bahagian bahu pula okay!. Senaman shoulder press ini dilakukan dengan memberi fokus kepada otot...
pushup

Tips Buat 300 PushUp Sehari Dalam Masa 4 Minggu

300 pushup.. Wow! Boleh ke? Memang boleh. Jangan risau. Saya akan kongsikan cara bagaimana nak dapat otot dada yang lebih tebal. 300 pushup setiap hari selama 1-3...

10 Perkara Menghalang Untuk Berjaya

Untuk post kali ini nak beri perkongsian supaya yang membaca ini akan sedikit termotivasi untuk teruskan apa yang diusahakan. Tidak kisah dalam apa jua...

Workout Di Rumah Yang Superb Dan Mudah

Artikel kali ini Abang Sado nak sentuh sedikit berkaitan cara workout di rumah tanpa perlu ke gym. Ini adalah cara yang paling mudah dan...

Tips Buat 300 PushUp Sehari Dalam Masa 4 Minggu

300 pushup.. Wow! Boleh ke? Memang boleh. Jangan risau. Saya akan kongsikan cara bagaimana nak dapat otot dada yang lebih tebal. 300 pushup setiap hari selama 1-3...

4 Makanan Yang Berkesan Dalam Membantu Menghilangkan Lemak

Bila berkata mengenai lemak, kita tak dapat lari dengan masalah terlebih lemak terutama di bahagian perut yang menyebabkan buncit. Ramai lelaki terutamanya yang dah berkahwin...

Shoulder Press Exercise Tips

Kali ini jom kita lihat tips bagaimana untuk membentuk otot di bahagian bahu pula okay!. Senaman shoulder press ini dilakukan dengan memberi fokus kepada otot...

20 Minit Latihan HIIT Untuk Lengan Anda

Apabila anda membuat senaman untuk lengan anda dengan menggunakan kaedah high-intensity interval atau lebih dikenali sebagai HIIT. Anda akan mendapat 2 manfaat secara serentak dengan...

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...

3 cara untuk menceriakan hari anda sebelum bangun dari katil

Bagaimana untuk meningkatkan mood anda, menaikkan hormon dan juga memperbaiki sarapan anda - sebelum bangun dari katil Bangun Dari Katil : Lihat cahaya Kebanyakkan lelaki menyambut alarm mereka dengan...

Latest articles

peralatan gym di rumah

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...
bina otot perut

3 Perkara Perlu Dielak Dalam Bina Otot Perut

Ramai orang cakap, kalau nak bina otot perut six pack hanya dengan melakukan seat up beratus hingga beribu kali dalam sehari dan ada yang...
senaman bahagian dada

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.

Must read

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.