Popular posts

lose

Tips Hapuskan Lemak Di Perut

“Dah berapa bulan ya?”. Itu adalah pertanyaan yang  nampak kelakar tapi berbisa kepada seseorang terutama sekali lelaki untuk  menjawabnya. Ini kerana perut buncit adalah antara...
tips makanan untuk bina badan

5 Tips Makanan Untuk Bina Badan

Ramai yang masih tercari-cari tips makanan untuk bina badan yang sesuai dan selamat. Faktor pemakanan adalah antara aspek penting untuk membina otot-otot badan anda...
push up

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...
makanan

7 Makanan Bina Otot Tanpa Workout

Kebiasaannya kalau sebut pasal bina otot atau bina badan je… mesti kite terbayangkan kalau nak besarkan otot mesti kena wat senaman kat gym ngan...
whey

Whey Protein

HYDRO WHEY Meso Whey mengandungi 20gram hydrolysed whey protein. Hydrolysed whey protein dikelaskan sebagai whey yang premium. Kerana berbanding whey isolated dan concentrated ia memiliki BIOLOGICAL...

3 Jenis Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

Saksikan bagaimana kita boleh lakukan senaman untuk otot di bahagian kaki oleh pakar kecergasan Hakim Ismail. So bolehlah weekend ni kita buat waktu petang-petang

Latihan Bina Badan Untuk Orang Baru

Anda dah bertekad untuk dapatkan bentuk badan sado? Dah bersedia untuk membakar lemak dan membentuk otot anda menjadi lebih cun? Artikel kali nie Abang...

Rahsia Kempiskan Perut Dengan Kain Batik

Pakai baju dan nampak perut buncit, perut tersembul, berlipat, banyak ‘tyre spare’?! Kesannya, banyak kena habiskan duit beli baju baru bersaiz plus plus, sedih...

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...

Pemakanan Untuk Sado

Jika anda sedang berusaha untuk membina otot, sebenarnya ia adalah lebih daripada sekadar memulakan rutin latihan mengangkat berat. Anda perlu menukar diet pemakanan anda...

Whey Protein

HYDRO WHEY Meso Whey mengandungi 20gram hydrolysed whey protein. Hydrolysed whey protein dikelaskan sebagai whey yang premium. Kerana berbanding whey isolated dan concentrated ia memiliki BIOLOGICAL...

Membina Kekuatan

Kita lihat, sukan bina badan dinilai melalui saiz dan bentuk. Bukan berapa berat kita boleh angkat. Latihannya fokus mengerjakan otot dalam pergerakan penuh. Dalam...

Panduan Bina Badan Untuk Orang Kurus

Ramai antara mereka yang kurus ingin memiliki badan yang tegap dan berisi seperti Aaron Aziz tetapi ramai antara mereka berasa tiada harapan untuk mereka...

Latest articles

push up

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...
peralatan gym di rumah

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...
berjaya

10 Perkara Menghalang Untuk Berjaya

Untuk post kali ini nak beri perkongsian supaya yang membaca ini akan sedikit termotivasi untuk teruskan apa yang diusahakan. Tidak kisah dalam apa jua...

Must read

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.