Popular posts

10 Kesilapan Ketika Bersenam

Kali ini, Abang Sado nak kongsikan sikit kesilapan yang biasa orang lakukan semasa bersenam di gym... Cuba anda teliti kesilapan-kesilapan berikut... 1) Terlalu Gopoh Sela dan Tempoh...
bangun dari katil

3 cara untuk menceriakan hari anda sebelum bangun dari katil

Bagaimana untuk meningkatkan mood anda, menaikkan hormon dan juga memperbaiki sarapan anda - sebelum bangun dari katil Bangun Dari Katil : Lihat cahaya Kebanyakkan lelaki menyambut alarm mereka dengan...
lose

Tips Hapuskan Lemak Di Perut

“Dah berapa bulan ya?”. Itu adalah pertanyaan yang  nampak kelakar tapi berbisa kepada seseorang terutama sekali lelaki untuk  menjawabnya. Ini kerana perut buncit adalah antara...
latihan kardio untuk mengecilkan perut

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...
pemakanan untuk bina badan

Jadual Pemakanan untuk Bina Badan

Pemakanan yang sihat dengan kuantiti kalori yang cukup amat penting dalam bina badan. Ramai yang masih keliru dalam pemakanan untuk bina badan. Amatlah penting untuk...

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.

10 Kesilapan Ketika Bersenam

Kali ini, Abang Sado nak kongsikan sikit kesilapan yang biasa orang lakukan semasa bersenam di gym... Cuba anda teliti kesilapan-kesilapan berikut... 1) Terlalu Gopoh Sela dan Tempoh...

20 Minit Latihan HIIT Untuk Lengan Anda

Apabila anda membuat senaman untuk lengan anda dengan menggunakan kaedah high-intensity interval atau lebih dikenali sebagai HIIT. Anda akan mendapat 2 manfaat secara serentak dengan...

Tips Hapuskan Lemak Di Perut

“Dah berapa bulan ya?”. Itu adalah pertanyaan yang  nampak kelakar tapi berbisa kepada seseorang terutama sekali lelaki untuk  menjawabnya. Ini kerana perut buncit adalah antara...

Jadual Pemakanan untuk Bina Badan

Pemakanan yang sihat dengan kuantiti kalori yang cukup amat penting dalam bina badan. Ramai yang masih keliru dalam pemakanan untuk bina badan. Amatlah penting untuk...

Keliru Untuk Cutting Atau Bulking Dahulu?

Yang mana satu dulu anda kena buat, cutting ataupun bulking? Orang yang baru mula berlatih di gym biasanya menanyakan soalan sebegini, dengan harapan mereka...

Tips Buat 300 PushUp Sehari Dalam Masa 4 Minggu

300 pushup.. Wow! Boleh ke? Memang boleh. Jangan risau. Saya akan kongsikan cara bagaimana nak dapat otot dada yang lebih tebal. 300 pushup setiap hari selama 1-3...

Bagaimana Hendak Meningkatkan Stamina Anda

Stamina adalah kekuatan dan tenaga yang diperlukan untuk mengerahkan jantung dan anggota badan untuk tempoh masa yang panjang. Biasanya perkara umum yang diketahui orang ramai...

Latest articles

pemakanan untuk sado

Pemakanan Untuk Sado

Jika anda sedang berusaha untuk membina otot, sebenarnya ia adalah lebih daripada sekadar memulakan rutin latihan mengangkat berat. Anda perlu menukar diet pemakanan anda...
senaman bahagian dada

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.
peralatan gym di rumah

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...

Must read

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.