Popular posts

latihan kardio untuk mengecilkan perut

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...
pushup

Tips Buat 300 PushUp Sehari Dalam Masa 4 Minggu

300 pushup.. Wow! Boleh ke? Memang boleh. Jangan risau. Saya akan kongsikan cara bagaimana nak dapat otot dada yang lebih tebal. 300 pushup setiap hari selama 1-3...
cutting

Keliru Untuk Cutting Atau Bulking Dahulu?

Yang mana satu dulu anda kena buat, cutting ataupun bulking? Orang yang baru mula berlatih di gym biasanya menanyakan soalan sebegini, dengan harapan mereka...
pemakanan untuk bina badan

Jadual Pemakanan untuk Bina Badan

Pemakanan yang sihat dengan kuantiti kalori yang cukup amat penting dalam bina badan. Ramai yang masih keliru dalam pemakanan untuk bina badan. Amatlah penting untuk...
bangun dari katil

3 cara untuk menceriakan hari anda sebelum bangun dari katil

Bagaimana untuk meningkatkan mood anda, menaikkan hormon dan juga memperbaiki sarapan anda - sebelum bangun dari katil Bangun Dari Katil : Lihat cahaya Kebanyakkan lelaki menyambut alarm mereka dengan...

Msotropin… Mereka Kata Produk Kami Sampah…!

Berbagai fitnah juga kata-kata negatif diterima termasuk ada yang mengatakan produk ini tidak halal dan tiada kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia... Hari ini kami ingin...

Bagaimana Hendak Meningkatkan Stamina Anda

Stamina adalah kekuatan dan tenaga yang diperlukan untuk mengerahkan jantung dan anggota badan untuk tempoh masa yang panjang. Biasanya perkara umum yang diketahui orang ramai...

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.

10 Kesilapan Ketika Bersenam

Kali ini, Abang Sado nak kongsikan sikit kesilapan yang biasa orang lakukan semasa bersenam di gym... Cuba anda teliti kesilapan-kesilapan berikut... 1) Terlalu Gopoh Sela dan Tempoh...

Kenali Jenis Tubuh Badan

Kebiasaannya kita hanya mengetahui jenis bentuk tubuh dari segi kurus atau gemuk dan juga kadangkala kita kaitkan dengan bentuk buah-buahan. Sebenarnya terdapat beberapa jenis bentuk...

5 Tips Makanan Untuk Bina Badan

Ramai yang masih tercari-cari tips makanan untuk bina badan yang sesuai dan selamat. Faktor pemakanan adalah antara aspek penting untuk membina otot-otot badan anda...

Cara Bina Otot Badan

Anda masih tercari cara bina otot badan dengan berkesan? Mesti anda selalu tertanya-tanya ada tak cara bina otot badan yang betul-betul berkesan. Jika anda SERIUS nak...

10 Perkara Menghalang Untuk Berjaya

Untuk post kali ini nak beri perkongsian supaya yang membaca ini akan sedikit termotivasi untuk teruskan apa yang diusahakan. Tidak kisah dalam apa jua...

Latest articles

jenis tubuh badan

Kenali Jenis Tubuh Badan

Kebiasaannya kita hanya mengetahui jenis bentuk tubuh dari segi kurus atau gemuk dan juga kadangkala kita kaitkan dengan bentuk buah-buahan. Sebenarnya terdapat beberapa jenis bentuk...
shoulder press

Shoulder Press Exercise Tips

Kali ini jom kita lihat tips bagaimana untuk membentuk otot di bahagian bahu pula okay!. Senaman shoulder press ini dilakukan dengan memberi fokus kepada otot...
cutting

Keliru Untuk Cutting Atau Bulking Dahulu?

Yang mana satu dulu anda kena buat, cutting ataupun bulking? Orang yang baru mula berlatih di gym biasanya menanyakan soalan sebegini, dengan harapan mereka...

Must read

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.