3 Cara Nak Tambah Berat Badan Jadi Sado

0
7997
Cara Nak Tambah Berat Badan

Saya terima banyak feedback berkaitan cara nak tambah berat badan jadi sado. Sebenarnya nak tambah berat badan ini kadangkala di salah anggap dengan hanya perlu makan dalam kuantiti yang banyak sahaja.

Makan dalam kuantiti yang banyak tidak membantu untuk tambah berat jika makanan yang diambil itu tidak mempunyai kandungan yang seimbang.

Ok sekarang anda dah cari cara nak tambah berat badan kan?

Jom baca sampai habis. Saya akan terangkan bagaimana cara nak tambah berat badan dengan betul.

Cara Nak Tambah Berat Badan

Senaman Di Gym

Sekiranya anda masih memakai seluar jenis XS dan kalau pinjam baju adik pun masih longgar, ini bermakna anda berada dalam kategori kurus keding. Untuk anda tambah berat badan, cara yang terbaik selain makan adalah buat workout atau latihan angkat berat di gym. Apabila anda buat workout di gym nanti, akan terbentuk otot di badan, ia akan sedikit sebanyak dapat menampung kekurangan badan kurus anda.

Anda boleh buat senaman yang melibatkan pemberat seperti dumbell yang melibatkan latihan bahagian dada, lengan, perut, peha dan keting. Kalau boleh cuba buat sekurang-kurangnya push-up, pull-up, sit-up, lunges atau squat. Nanti apabila di gym, kalau boleh cuba dapatkan nasihat daripada instructor jika anda tak pasti bentuk latihan yang saya terangkan tadi.

Kesemua latihan yang saya terangkan di sini sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Makan Protein

Protein dapat membantu meningkatkan berat dan seterusnya membentuk otot. Jika badan anda kekurangan sumber protein, badan akan membakar protein yang terdapat pada otot dan menyebabkan badan anda semakin mengecil. Jadi kalau boleh jangan abaikan kuantiti protein yang anda ambil dalam diet anda seharian.

Makanan seperti ayam, ikan, daging, susu, bijian dan kacang mempunyai kandungan protein yang tinggi. Banyakkan ambil makanan seperti ini jika anda ingin menambah berat badan anda. Anda boleh cuba ambil Hydro Whey keluaran Mesotropin Sdn Bhd jika nak ambil supplement tambahan protein.

cara nak tambah berat badan

Dengan adanya Hydro Whey protein ini, anda dapat meningkatkan jumlah protein dalam diet anda seharian. Cara menggunakan protein jenis ini mudah sahaja. Anda cuma perlu bancuh 2 scoop hydro whey bersama dengan 250ml air sejuk dan minum 2 kali sehari.

Anda boleh lihat kesannya dlm 3-4 minggu selepas ambil.

Klik link di bawah jika anda nak dapatkan Hydro Whey Mesotropin.

>> http://megatsyafferizul.onpay.my/order/form/hydrowhey

Rehat Dengan Cukup

Rehat maksud saya bukan makan tidur, makan tidur ya ya. Maksud rehat di sini adalah selepas anda dah buat latihan di gym dan makan protein atau minum hydro whey yang cukup, anda perlu rehat dengan santai. Kalau boleh jangan tidur dalam 2 jam selepas makan.

Tidur juga perlu cukup. Cuba dapatkan sekurang-kurangnya 8 jam tidur sehari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.