Home Fitness

Fitness

Maklumat berkaitan fitness

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...

Senaman Ringkas Otot Bahagian Atas Badan

Jom kita tengok cara-cara senaman Ringkas Otot Dada, Bahu, dan Triseps oleh Pakar Kecergasan Hakim Ismail.

3 Jenis Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

Saksikan bagaimana kita boleh lakukan senaman untuk otot di bahagian kaki oleh pakar kecergasan Hakim Ismail. So bolehlah weekend ni kita buat waktu petang-petang

Latihan Membentuk Otot Lengan Di Rumah

Sekiranya anda sibuk dan tak sempat ke gym untuk workout, anda juga boleh membuat latihan membentuk otot lengan di rumah. Sekiranya anda ingin membina otot...

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.

3 Perkara Perlu Dielak Dalam Bina Otot Perut

Ramai orang cakap, kalau nak bina otot perut six pack hanya dengan melakukan seat up beratus hingga beribu kali dalam sehari dan ada yang...

Recent Posts

lose

Tips Hapuskan Lemak Di Perut

“Dah berapa bulan ya?”. Itu adalah pertanyaan yang  nampak kelakar tapi berbisa kepada seseorang terutama sekali lelaki untuk  menjawabnya. Ini kerana perut buncit adalah antara...
kolestrol

10 Fakta Kolestrol Yang Bermanfaat Untuk Diri Anda

Anda tahu tak berapa kandungan kolestrol dalam diri anda? Tahukah anda pelbagai komplikasi kesihatan yang boleh melanda diri anda apabila kolestrol ‘jahat’ terlalu banyak dalam...
berjaya

10 Perkara Menghalang Untuk Berjaya

Untuk post kali ini nak beri perkongsian supaya yang membaca ini akan sedikit termotivasi untuk teruskan apa yang diusahakan. Tidak kisah dalam apa jua...
peralatan gym di rumah

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...
Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

3 Jenis Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

Saksikan bagaimana kita boleh lakukan senaman untuk otot di bahagian kaki oleh pakar kecergasan Hakim Ismail. So bolehlah weekend ni kita buat waktu petang-petang