Home Fitness

Fitness

Maklumat berkaitan fitness

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...

Senaman Ringkas Otot Bahagian Atas Badan

Jom kita tengok cara-cara senaman Ringkas Otot Dada, Bahu, dan Triseps oleh Pakar Kecergasan Hakim Ismail.

3 Jenis Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

Saksikan bagaimana kita boleh lakukan senaman untuk otot di bahagian kaki oleh pakar kecergasan Hakim Ismail. So bolehlah weekend ni kita buat waktu petang-petang

Latihan Membentuk Otot Lengan Di Rumah

Sekiranya anda sibuk dan tak sempat ke gym untuk workout, anda juga boleh membuat latihan membentuk otot lengan di rumah. Sekiranya anda ingin membina otot...

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.

3 Perkara Perlu Dielak Dalam Bina Otot Perut

Ramai orang cakap, kalau nak bina otot perut six pack hanya dengan melakukan seat up beratus hingga beribu kali dalam sehari dan ada yang...

Recent Posts

bina badan dari rumah

8 Cara Bina Badan di Rumah

Ramai yang ingin memiliki bentuk badan Abang Sado tapi tak mampu untuk mendaftar ke gym atau malas dan tiada masa untuk ke gym. Kita...
lemak

4 Makanan Yang Berkesan Dalam Membantu Menghilangkan Lemak

Bila berkata mengenai lemak, kita tak dapat lari dengan masalah terlebih lemak terutama di bahagian perut yang menyebabkan buncit. Ramai lelaki terutamanya yang dah berkahwin...
peralatan gym di rumah

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...
stamina

Bagaimana Hendak Meningkatkan Stamina Anda

Stamina adalah kekuatan dan tenaga yang diperlukan untuk mengerahkan jantung dan anggota badan untuk tempoh masa yang panjang. Biasanya perkara umum yang diketahui orang ramai...
hiit

20 Minit Latihan HIIT Untuk Lengan Anda

Apabila anda membuat senaman untuk lengan anda dengan menggunakan kaedah high-intensity interval atau lebih dikenali sebagai HIIT. Anda akan mendapat 2 manfaat secara serentak dengan...