Home Fitness

Fitness

Maklumat berkaitan fitness

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...

Senaman Ringkas Otot Bahagian Atas Badan

Jom kita tengok cara-cara senaman Ringkas Otot Dada, Bahu, dan Triseps oleh Pakar Kecergasan Hakim Ismail.

3 Jenis Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

Saksikan bagaimana kita boleh lakukan senaman untuk otot di bahagian kaki oleh pakar kecergasan Hakim Ismail. So bolehlah weekend ni kita buat waktu petang-petang

Latihan Membentuk Otot Lengan Di Rumah

Sekiranya anda sibuk dan tak sempat ke gym untuk workout, anda juga boleh membuat latihan membentuk otot lengan di rumah. Sekiranya anda ingin membina otot...

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.

3 Perkara Perlu Dielak Dalam Bina Otot Perut

Ramai orang cakap, kalau nak bina otot perut six pack hanya dengan melakukan seat up beratus hingga beribu kali dalam sehari dan ada yang...

Recent Posts

bina badan dari rumah

8 Cara Bina Badan di Rumah

Ramai yang ingin memiliki bentuk badan Abang Sado tapi tak mampu untuk mendaftar ke gym atau malas dan tiada masa untuk ke gym. Kita...
pemakanan untuk sado

Pemakanan Untuk Sado

Jika anda sedang berusaha untuk membina otot, sebenarnya ia adalah lebih daripada sekadar memulakan rutin latihan mengangkat berat. Anda perlu menukar diet pemakanan anda...
latihan kardio untuk mengecilkan perut

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...
msotropin

Msotropin… Mereka Kata Produk Kami Sampah…!

Berbagai fitnah juga kata-kata negatif diterima termasuk ada yang mengatakan produk ini tidak halal dan tiada kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia... Hari ini kami ingin...
tae bo

Turunkan Berat Badan Dengan Teknik Tae Bo

Teknik Tae Bo diperkenalkan oleh Billy Blanks, juara karate dunia dan pemegang tali pinggang hitam, Tae Bo menjadi popular di Hollywood pada tahun 1980-an....