Home Gaya

Gaya

Maklumat berkaitan penjagaan ketrampilan dan gaya

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...

Kenali Jenis Tubuh Badan

Kebiasaannya kita hanya mengetahui jenis bentuk tubuh dari segi kurus atau gemuk dan juga kadangkala kita kaitkan dengan bentuk buah-buahan. Sebenarnya terdapat beberapa jenis bentuk...

Corak Pemakanan Di Bulan Ramadhan

Ramai yang tertanya-tanya, bagaimanakah corak pemakanan di bulan Ramadhan yang baik untuk badan? Rahsia kepada jawapan ini terletak kepada “keperluan tubuh badan”. Ketika bersahur, kita memerlukan...

Recent Posts

berjaya

10 Perkara Menghalang Untuk Berjaya

Untuk post kali ini nak beri perkongsian supaya yang membaca ini akan sedikit termotivasi untuk teruskan apa yang diusahakan. Tidak kisah dalam apa jua...
hiit

20 Minit Latihan HIIT Untuk Lengan Anda

Apabila anda membuat senaman untuk lengan anda dengan menggunakan kaedah high-intensity interval atau lebih dikenali sebagai HIIT. Anda akan mendapat 2 manfaat secara serentak dengan...
makanan

7 Makanan Bina Otot Tanpa Workout

Kebiasaannya kalau sebut pasal bina otot atau bina badan je… mesti kite terbayangkan kalau nak besarkan otot mesti kena wat senaman kat gym ngan...
push up

Variasi Push Up

Senaman push up ini atau lebih dikenali sebagai pumping (dalam bahasa melayu dipanggil sebagai tekan tubi) ini merupakan senaman ringkas dan asas yang sememangnya...
bina otot lengan

Bina Otot Lengan dengan Pumping/Push Up

Pernah tak setelah anda melakukan latihan bina otot lengan, lengan anda menjadi lebih berotot pada hari itu dan keesokan harinya kembali normal? Anda boleh dapatkan...