Home Gaya

Gaya

Maklumat berkaitan penjagaan ketrampilan dan gaya

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...

Kenali Jenis Tubuh Badan

Kebiasaannya kita hanya mengetahui jenis bentuk tubuh dari segi kurus atau gemuk dan juga kadangkala kita kaitkan dengan bentuk buah-buahan. Sebenarnya terdapat beberapa jenis bentuk...

Corak Pemakanan Di Bulan Ramadhan

Ramai yang tertanya-tanya, bagaimanakah corak pemakanan di bulan Ramadhan yang baik untuk badan? Rahsia kepada jawapan ini terletak kepada “keperluan tubuh badan”. Ketika bersahur, kita memerlukan...

Recent Posts

senaman bahagian dada

4 Jenis Senaman Bahagian Dada (CHEST)

Jom tengok kejap cara-sara senaman untuk otot bahagian dada oleh pakar kecergasan Hakim Ismail.
bina badan dari rumah

8 Cara Bina Badan di Rumah

Ramai yang ingin memiliki bentuk badan Abang Sado tapi tak mampu untuk mendaftar ke gym atau malas dan tiada masa untuk ke gym. Kita...
hiit

20 Minit Latihan HIIT Untuk Lengan Anda

Apabila anda membuat senaman untuk lengan anda dengan menggunakan kaedah high-intensity interval atau lebih dikenali sebagai HIIT. Anda akan mendapat 2 manfaat secara serentak dengan...

10 Kesilapan Ketika Bersenam

Kali ini, Abang Sado nak kongsikan sikit kesilapan yang biasa orang lakukan semasa bersenam di gym... Cuba anda teliti kesilapan-kesilapan berikut... 1) Terlalu Gopoh Sela dan Tempoh...
shoulder press

Shoulder Press Exercise Tips

Kali ini jom kita lihat tips bagaimana untuk membentuk otot di bahagian bahu pula okay!. Senaman shoulder press ini dilakukan dengan memberi fokus kepada otot...