Home Pemakanan

Pemakanan

Maklumat berkaitan penjagaan makanan

7 Makanan Bina Otot Tanpa Workout

Kebiasaannya kalau sebut pasal bina otot atau bina badan je… mesti kite terbayangkan kalau nak besarkan otot mesti kena wat senaman kat gym ngan...

Pemakanan Untuk Sado

Jika anda sedang berusaha untuk membina otot, sebenarnya ia adalah lebih daripada sekadar memulakan rutin latihan mengangkat berat. Anda perlu menukar diet pemakanan anda...

Makanan berprotein tinggi bagus sebagai makanan untuk bina otot

Makanan berprotein tinggi penting untuk mereka yang masih tercari-cara makanan untuk bina otot yang sihat dan kekal lama. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel...

5 Tips Makanan Untuk Bina Badan

Ramai yang masih tercari-cari tips makanan untuk bina badan yang sesuai dan selamat. Faktor pemakanan adalah antara aspek penting untuk membina otot-otot badan anda...

Jadual Pemakanan untuk Bina Badan

Pemakanan yang sihat dengan kuantiti kalori yang cukup amat penting dalam bina badan. Ramai yang masih keliru dalam pemakanan untuk bina badan. Amatlah penting untuk...

Recent Posts

cutting

Keliru Untuk Cutting Atau Bulking Dahulu?

Yang mana satu dulu anda kena buat, cutting ataupun bulking? Orang yang baru mula berlatih di gym biasanya menanyakan soalan sebegini, dengan harapan mereka...
latihan kardio untuk mengecilkan perut

4 LATIHAN KARDIO UNTUK MENGECILKAN PERUT

Alhamdulillah…! Hari ni dah pun masuk hari raya ke tujuh. Mesti masing-masing penuh berselera makan banyak makanan sedap-sedap masa pergi beraya kan? Maklumlah setahun...
Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

3 Jenis Senaman Untuk Otot Di Bahagian Kaki

Saksikan bagaimana kita boleh lakukan senaman untuk otot di bahagian kaki oleh pakar kecergasan Hakim Ismail. So bolehlah weekend ni kita buat waktu petang-petang
workout di rumah

Workout Di Rumah Yang Superb Dan Mudah

Artikel kali ini Abang Sado nak sentuh sedikit berkaitan cara workout di rumah tanpa perlu ke gym. Ini adalah cara yang paling mudah dan...
bina badan untuk orang kurus

Panduan Bina Badan Untuk Orang Kurus

Ramai antara mereka yang kurus ingin memiliki badan yang tegap dan berisi seperti Aaron Aziz tetapi ramai antara mereka berasa tiada harapan untuk mereka...