Home Pemakanan

Pemakanan

Maklumat berkaitan penjagaan makanan

7 Makanan Bina Otot Tanpa Workout

Kebiasaannya kalau sebut pasal bina otot atau bina badan je… mesti kite terbayangkan kalau nak besarkan otot mesti kena wat senaman kat gym ngan...

Pemakanan Untuk Sado

Jika anda sedang berusaha untuk membina otot, sebenarnya ia adalah lebih daripada sekadar memulakan rutin latihan mengangkat berat. Anda perlu menukar diet pemakanan anda...

Makanan berprotein tinggi bagus sebagai makanan untuk bina otot

Makanan berprotein tinggi penting untuk mereka yang masih tercari-cara makanan untuk bina otot yang sihat dan kekal lama. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel...

5 Tips Makanan Untuk Bina Badan

Ramai yang masih tercari-cari tips makanan untuk bina badan yang sesuai dan selamat. Faktor pemakanan adalah antara aspek penting untuk membina otot-otot badan anda...

Jadual Pemakanan untuk Bina Badan

Pemakanan yang sihat dengan kuantiti kalori yang cukup amat penting dalam bina badan. Ramai yang masih keliru dalam pemakanan untuk bina badan. Amatlah penting untuk...

Recent Posts

berjaya

10 Perkara Menghalang Untuk Berjaya

Untuk post kali ini nak beri perkongsian supaya yang membaca ini akan sedikit termotivasi untuk teruskan apa yang diusahakan. Tidak kisah dalam apa jua...
tae bo

Turunkan Berat Badan Dengan Teknik Tae Bo

Teknik Tae Bo diperkenalkan oleh Billy Blanks, juara karate dunia dan pemegang tali pinggang hitam, Tae Bo menjadi popular di Hollywood pada tahun 1980-an....
makanan

7 Makanan Bina Otot Tanpa Workout

Kebiasaannya kalau sebut pasal bina otot atau bina badan je… mesti kite terbayangkan kalau nak besarkan otot mesti kena wat senaman kat gym ngan...
shoulder press

Shoulder Press Exercise Tips

Kali ini jom kita lihat tips bagaimana untuk membentuk otot di bahagian bahu pula okay!. Senaman shoulder press ini dilakukan dengan memberi fokus kepada otot...
peralatan gym di rumah

5 Tips Beli Peralatan Gym Di Rumah

Ramai di antara kita sibuk dan tidak sempat ke gym. Balik kerja pun dah petang kan. Dah malas dan letih nak ke gym. Kan bagus...